Terhes vagyok?

Terhesség, áldott állapot, várandósság. Terhesség megállapítása. Terhességi teszt.


Ha Önben, benned felmerült ez a kérdés, akkor jó helyen jársz! A terhesvagyok.hu - várandósok, terhes kismamák részére kíván információt nyújtani a terhesség,várandósság témakörében.

a hetedik hónap

A várandósság hetedik hónapja

kismama

Az éjszakák egyre nehezebbek: az állandó WC-re mászkálás és vízivás mellett egyre nehezebb kényelmesen elhelyezkedni az egyre növekvő pocakkal.
Érdemes párnával alátámasztani a hasat és a combok közé is elkélhet egy, ami megfelelő helyzetben tartja a medencét. Praktikus lehet, ha már ilyenkor beszerez a kismama egy hosszabb szoptatós párnát, amivel kényelmesebb az alvás.

A vizesedés is egyre nagyobb mértékű, ugyanakkor fontos, hogy emiatt a várandós ne hanyagolja el a megfelelő folyadékbevitelt.

A húgyhólyagra is fokozatosan egyre nagyobb nyomás nehezedik, előfordulhat vizelet inkontinencia is, főleg nevetés vagy tüsszentés hatására.
Érdemes egy intimtorna tanfolyamon elsajátítani különböző gyakorlatokat, melyeket rendszeresen végezve megelőzhető a vizelet elcseppenése és még a gátizomzatot is felkészíti a szülésre.

 

A 28. és 36. hét között megtörténik a harmadik ultrahang vizsgálat, illetve egy rutin vérkép és hüvelyi vizsgálat.

Érdemes már most átgondolni, milyen baba-holmikat kell beszerezni a baba érkezésére.

 

baba

Mivel egyre kevesebb helye van az anyaméhben, a korábbi gyakori és erőteljes mocorgások is alábbhagyhatnak, de előfordul, hogy igazán csak ekkorra erősödnek fel.
A bőr alatti zsírpárnák egyre vastagabbak, így a baba bőre egyre kevésbé ráncos.
A tüdő egyre fejlettebb így a magzat már gyakorolja a légző mozgásokat, de ilyenkor még a kísérlet gyakran végződik csuklással, ha véletlenül magzatvizet lélegez be.

A baba már 1700 gramm körüli és 40 cm hosszú.

Linkek:
Keresned sem kell!

FaXuniL Kft (H-2220 VECSÉS Város utca 2., telefon:+36-30-256-8-255, adószám13017996-2-13)

Google PageRank